top of page
Implantaat

Wat kan u verwachten na het plaatsen van een implantaat?

 

Vermijdt fysieke inspanning om onnodige bloeding te voorkomen.

 

Vermijdt harde, scherpe voeding en warme drank om bloeding te voorkomen.
Indien er toch bloeding optreedt, neem een propere zakdoek en druk 15 minuten op de wonde. Blijft de wonde hierna nog hevig nabloeden, neem dan contact op met de tandarts of met de algemene spoeddienst van een ziekenhuis in de buurt.

Vermijdt spoelen met water en mondspoelmiddel, dit verhindert de genezing.


Ijs mag uitwendig aangebracht worden de eerste uren na de ingreep om zwelling tegen te gaan.

Implantaten worden niet geplaatst bij rokers om complicaties te verwijden. Rook ook niet na het plaatsen van het implantaat. Het is mogelijk dat het implantaat hierdoor niet integreert en verloren gaat. Het spreekt voor zich dat dit gevolgen heeft voor de verdere planning en de garantie.

Hechtingen mogen na 10 dagen verwijderd worden. Indien het resorbeerbare hechtingen zijn, verdwijnen die vanzelf.

Het is aanbevolen om de eerste dagen na het plaatsen van een implantaat voorzichtig te zijn bij het poetsen. Uw tandarts zal u instructies geven op maat van de behandeling en indien nodig een geschikt spoelmiddel voorschrijven om de genezing te ondersteunen.


Direct nadat het implantaat geplaatst is, wordt er vaak een healing abutment geplaatst. Dit metalen afdekknopje zal het implantaat beschermen tijdens de genezingsfase. Indien dit knopje loskomt, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de tandarts. Het is mogelijk dat je dit knopje niet goed ziet zitten door zwelling van het tandvlees. Is sommige gevallen zal ervoor gekozen worden om het implantaat te bedekken met tandvlees tijdens de genezingsfase. In dit laatste geval wordt er geen healing abutment geplaatst.

Een lichte pijn is mogelijk. Als pijnstilling neemt u:
Ibuprofen: Brufen, Spidifen... of Paracetamol: Dafalgan, Perdolan,...

Respecteer de dosis en lees de bijsluiter aandachtig.

bottom of page