top of page

Innovatie

Onze praktijk is uitgerust met innovatieve apparatuur met het oog op het verlenen van de beste zorgen.

Hieronder vindt u enkele instrumenten waarmee wij werken in de praktijk:

KaVo OP 3D

Kavo OP 3D

Met dit toestel maken we 2 dimensionele orthopantomogrammen.
Dit is uitermate nuttig bij het lokaliseren van al dan niet ingesloten verstands-kiezen en bij het opvolgen van de doorbraak van definitieve tanden bij kinderen.
Het toestel bevat een Cone Beam CT scanner die 3 dimensionele volumes kan genereren. Dit is noodzakelijk tijdens de studie en het plannen van implantaat ondersteunde constructies.

CRE_i700_wireless_webshop-12-1_edited.jpg

Medit i700 intraorale scanner

Met dit toestel kunnen we digitale afdrukken maken van de tanden en de mond. Heel nuttig voor het produceren van kronen op eigen tanden en implantaten alsook voor het maken van partiële protheses.
Door de aanschaffing van deze mondscanner moeten we minder afdrukken maken met pasta en hebben we geen gipsmodellen meer nodig. Het comfort voor de patiënt neemt enorm toe. Er is minder afval en het transport van en naar het tandtechnisch labo neemt af.

 

DTX Clinic
DTX Implant

DTX Studio

Dit is een software pakket waarmee we digitaal de röntgenopnames kunnen analyseren. De software geeft ons de mogelijkheid om verschillende structuren en reconstructies te plannen nog voor er iets in de mond wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het
 voor de patiënt eenvoudiger om een behandeling te begrijpen zodat een weloverwogen behandelkeuze kan gemaakt worden. De software geeft de tandarts ook de mogelijkheid om heel accuraat een behandeling uit te stippelen, nauwkeurig de kostprijs te bepalen en precisiehulpstukken te laten vervaardigen om de behandeling uiteindelijk uit te voeren volgens de virtuele planning. 

EMS Airflow Handy

EMS Air-Flow

Met dit toestel kunnen we zeer hardnekkige oppervlakteverkleuring, biofilm en tandsteen verwijderen bijvoorbeeld onder een orthodraad of bij ernstige verkleuring door koffie, thee,... Een mengsel van water, lucht en microscopische zoutpartikels reinigt het glazuur perfect op moeilijk bereikbare plaatsen. De zoutpartikels lossen uiteindelijk op in het water en worden met de aspiratieslang weggezogen. Door de toevoeging van verschillende smaken wordt de patiëntbeleving geoptimaliseerd.

 

bottom of page