Innovatie

Onze praktijk is uitgerust met innovatieve apparatuur met het oog op het verlenen van de beste zorgen.

Hieronder vindt u enkele instrumenten waarmee wij werken in de praktijk:

KaVo OP 3D

Kavo OP 3D

Met dit toestel maken we 2 dimensionele orthopantomogrammen.
Dit is uitermate nuttig bij het lokaliseren van al dan niet ingesloten verstands-kiezen en bij het opvolgen van de doorbraak van definitieve tanden bij kinderen.
Het toestel bevat een Cone Beam CT scanner die 3 dimensionele volumes kan genereren. Dit is noodzakelijk tijdens de studie en het plannen van implantaat ondersteunde constructies.

EMS Airflow Handy

EMS Air-Flow

Met dit toestel kunnen we zeer hardnekkige oppervlakteverkleuring, biofilm en tandsteen verwijderen bijvoorbeeld onder een orthodraad of bij ernstige verkleuring door koffie, thee,... Een mengsel van water, lucht en microscopische zoutpartikels reinigt het glazuur perfect op moeilijk bereikbare plaatsen. De zoutpartikels lossen uiteindelijk op in het water en worden met de aspiratieslang weggezogen. Door de toevoeging van verschillende smaken wordt de patiëntbeleving geoptimaliseerd.

 

ThermaPrep 2

ThermaPrep 2

Op het einde van de wortelkanaal-behandeling wordt het zenuwkanaal gevuld met een gutta percha ( een hard type rubber). Aangezien een zenuwkanaal bij iedereen anders loopt en verschillende kronkels en vertakkingen kan hebben, is het zeer moeilijk om het kanaal perfect te vullen met dit stugge materiaal. De ThermaPrep verwarmt het rubber zodat dit in plastische toestand in het kanaal kan worden aangebracht. Hierdoor past het zich volledig aan aan de anatomie van het kanaal. Er blijven bijgevolg geen ruimtes vrij waarin bacteriën kunnen infiltreren. De kwaliteit van een wortelkanaalbehandeling neemt drastisch toe door warm te vullen.

CAD CAM

CAD CAM freesinstallatie

Precisie vertaalt zich in kwaliteit. Verschillende superieure materialen kunnen niet gesmolten worden tot de gewenste vorm. Zo is er titanium, zirconium en lithiumdisilicaat. Een grote schijf van dit materiaal wordt computergestuurd bewerkt zodat er een unieke structuur ontstaat. De freesinstallatie werkt uiterst nauwkeurig zodat de pasvorm van het werkstuk optimaal is. Een perfecte pasvorm verhindert bacterie infiltratie en voorkomt beweging van het werkstuk. Hierdoor neemt de levensduur toe en kunnen er zeer uitgebreide esthetische brugwerken uit één stuk vervaardigd worden. Deze werken worden uitbesteed aan onze partner van het tandtechnisch laboratorium waar de freesinstallatie zich bevindt.

DTX Clinic
DTX Implant

DTX Studio

Dit is een software pakket waarmee we digitaal de röntgenopnames kunnen analyseren. De software geeft ons de mogelijkheid om verschillende structuren en reconstructies te plannen nog voor er iets in de mond wordt uitgevoerd. Hierdoor wordt het
 voor de patiënt eenvoudiger om een behandeling te begrijpen zodat een weloverwogen behandelkeuze kan gemaakt worden. De software geeft de tandarts ook de mogelijkheid om heel accuraat een behandeling uit te stippelen, nauwkeurig de kostprijs te bepalen en precisiehulpstukken te laten vervaardigen om de behandeling uiteindelijk uit te voeren volgens de virtuele planning.